Thursday, 13 October 2011

bersawang

ok fine
dah lama tak update blog
haha
pemalas punya jaja yang hensem lg kacak bergaya
ececey..
haha

sepanjang jaja dah lama tak update menatang ni
byk sgt bnda jdi..
ada yg best,xbest,suam2 best pon ada..
haha

byk yg jaja belajar.
1. selalu ingat pesan and nasihat emak
2. jgn terlalu cpt percayakan org
3. berkawan selagi mmpu berkawan..:)
4. dont ever take and make promises
5. jimat2 duit nak beli speedlight
6. syg org yg syg kita..
7. jgn suka cri mslh
8. cari kawan yg sahabat
9. learn from mistake
10. nak cari ilmu,tak boleh nak malu2 nak tanya..:)

byk lg kalau nak di ikutkan
tp disebabkan malas yg terlampau
ja hold dulu..
nnti ja update lg ok?
:D



sbgai manusia
ja tak lepas dari buat silap.
sorry
:)

Sunday, 19 June 2011

panasnya dunia..

Ya Rabbi..
panas betul..
air paip pun terasa panas..
angin bertiup pun tak rasa angin..
panas..
baru panas dunia..
macam mana lah kat sana nnti..
Nauzubillah..

PANAS.
rasa nak berkubang..
hehe..

syok nya kalo ja kat tempat ni skang..

tak pun kat sini..


ataupun cuaca sekarang macam ni..


ataupun sekarang bukan siang..
tapi..



haish..
bersyukurlah dgn apa yg Dia kasi...
walopon panas..
sekurang2nya Dia masih lg bg kita peluang untuk terus bernafas dan melihat alam fana ni..
dan masih lagi bg kita masa..
untuk kita betulkan kesilapan..kan.?
:)

tapi panas sekarang mmg lain macam kan..
yela..
Bumi makin tua..
tua kerana usia..
dan semakin sakit dgn sifat manusia yg tak pernah sygkan Bumi ni..

:)



Saturday, 18 June 2011

from 10 to 10 part 1

assalamualaikum..

entry ja kali ni tercetus selepas membaca entry kawan ja..hehe..thnx CM aka nuryllasmahoney.blogspot.com..:)
entry yg tak berat.bercerita mengenai diri.i like 14juta kali.hehe..

actually..nak wat entry ni mlm semalam..tp Maharaja Lawak plak..hehe..:)

so..jom kita trus ke topic..

LOVE&LIKE
1. Family..ja rase sume org akan syg family sendri kan..cmtu la ja..syg sgt2..trutama adik2 ja..sumpah..Angah,even dia tersgt lah emosional,tp dia best!pandai.seorang adik yg boleh buat semua family bangga.dia sporting.fhm ja.thnx angah untuk apa yg kamu dah wat kat family termasuk cover2 along.eheh...Alang,dia ni pelik!org gelak dia tak gelak.bila org tak gelak,tak tau cane dia boleh gelak.dia mengingatkan ja masa ja baru2 nak up.sebijik cam dia..dia ni pun best..sbb style kami sama.hehe..thnx sbb slalu jugak cover2 along..Adik,ish..si gedik ni..best doe gadoh ngn dia sbb last2 dia yg nangis..haha..dia sgt funny dan byk ckp..thats why la rasia apa pun jgn gtau dia..haha..Mama,very2 sporting mum!syg mama sgt..tp lately ni kuat membebel la..adeh..hehe..Ibu..syg ibu jugak..perempuan terbaik didunia yg ja penah jumpa..yg ni MahaLeter..haha..Ayah..sporting!suka sgt kalo dpt kutuk ayah depan2..haha..rindu nak tgk muke ayah terkulat2!;p....i love u guys!smpai hujung nyawa..:)


2. Fashion.oh damn.sgt2 suka fashion!kalau boleh akan cuba sedaya upaya jd uptodate about fashion.duit takde pun tak pe.haha.teruk gila!tp as long as tak lebih2 fashion cm lady gagap tu kira ok la kan..talk about fashion..sekarang ni ja dah mula bertudung..Alhamdulillah..bertudung bkn sbb fashion,tp ikhlas..tp ja bertudung ikot fashion la kot..hehe..korang fhm tak ni?haha.;p..doa2kan semoga imej tu kekal..:)



3. Gadget.ha..ni gila suka jugak ni.kalau la ja banyak duit,mmg setiap gadget baru yang kluar tiap2 minggu,mmg ja grab..tp memandangkan duit sepoi2 bahasa..so ada lebih baik ja beli shawl or blouse je..haha..;p..

4. Duit + Shopping.kalo tak de duit cane nak shopping kan?haha.tp masalah nya ja ni jarang2 berduit..haha..so selalu tgk2 cuci mata je la..mama penah ckp 'kamu ni along,gaji 3k pun belom tentu ckup kalo ikotkan sgt nafsu shopping tu'..errr..haha..yg no 4 ni act merangkumi yg no 2 ngn no 3 la kirenye..:)



5. Lelaki.ai..tak kan nak suka perempuan plak.hehe..bercerita pasal lelaki idaman (ececey.idaman la konon..haha) mesti la ja suka yg caring..ja rasa sume perempuan mmg nak kan yg ni..ja suka lelaki yg tak selfish,tolarate..suka yg boleh berdikari..tak kesah la kerja apa pun tp yg penting tau planning masa depan untuk anak bini..atleast ada effort..xpyh hensem,tp sedap mata ja memandang,yg penting kemas..boleh terima ja dan family seadanya..sensitive bout my feeling..suka yg ganas2 sikit n ada sense of humor..suka yg bkn sahaja jadi teman hidup,tp dia lah abang,dia lah adik, dia lah ayah, dia lah kawan,dia lah musuh,dia lah everything..(pssttt..amad amir bleh ??:p)

6. Driver&Rider.suka!tak tahu la kenapa..mungkin dah terbiasa jadi driver family..yg menjadi masalahnya..ja selalu drive@ride  dgn keadaan yg laju..ya mmg tak laju mana..tp laju la jugak..haha..nasib baik moto ngn keta ja tak power je..kalau power..mmg dah terlibat dgn lumba haram dah..haha..boleh camtu?:p



7. Makan.haha..wajibul..sehari tak dapat nasik..trasa bkn jaja dalam diri.heh.;p.makan plak ja tersgt la suka fast food!tu pasal la ngko tu gemok jaja oi...!haha..biarlah..selagi hidup la nak mkn kan?;p..na ku suka anything yg flavour nya chocolate..bkn chocolate tau..flavour nye yg chocolate..cm aiskrim choc,hot chocolate..ha..cm tu la..:)..



8. Makeup.dah di ajar dari kecik bermekap oleh ayah..smpai la ni suka..tp ja tak penah la mekap yg heavy2..bkn artis pon..haha..juz bedak,eyeliner,blusher.siap!:)..mmg kena bermekap sbb muka pucat lesi kalo xmekap..kurang darah..


9. Bersih.ni sgt penting.ya..mungkin ja pemalas..haha..tp ja bukan pengotor..:)



10. Photography..:)





Friday, 27 May 2011

If you a guy- post this as my kind of girl..
If your a girl- post it as my kind of boy..

1. Do you need him/her to be good looking?
~ mungkin.yg sedap mata aku ni pandang

2. Smart?
~ sgt!!

3. Preferred age?
~ rasenya xleh yg muda dr aku..sebaye atau lebih 2 3 tahun tu xpe kot.

4. Preferred height?
~ xpenah kesah kot..

5. How about sense of humor?
~ perlu!sbb aku ni gile..dn die jugak kene turut gile.haha.;p

6. How about piercings?
~ absolutely no!!

7. Accepts you for who you are?
~ ya..

8. Pink hair?
~ asal,paip umah ko karat eh bro?xminat aku!

9. Mushy or no?
~ alah..kalo dah syg..hadap la ape depan mate..sume ok je..;p

10. Thin or fat?
~ sgt suke org berisi atau gemok..ouh!comel ok..tp kalo xdpt tu nak wat cne..trime yg ade pun ok..:)

11. Black, Brown or White (skin color)?
~ suke kulit gelap2..bg aku,nmpak jntan sket..;p

12. Long hair or short hair?
~ Short!!

13. Plastic or metal?
~ err?

14. Smells good?
~ ade ke org suke org busuk?ape punye soalan la ko ni.aku pun sengal g jwb menatang ni.

15. Smoker?
~ kau nak rokok?aku ikut rokok skali.so kau nak mane?

16. Drinker?
~sirap lg sedap la syg..:)

17. Girl/Boy-next-door type?
~ xamek port pun.jnji syg aku.:)

18. Muscular?
~ err..

19. Plays piano?
~ lg suke kalo main angklung..haha

20. Plays bass and/or acoustic guitar?
~ ntah..

21. Plays violin?
~kang senang kalo ko tanye soalan 'ko suke lelaki pemuzik?which positon?'..kan sng!xpyh la berjela2..aku suke pemain drum!ish!

22. Sings very good?
~ xpe je kalo die bkn gud singer..aku cr bf..bkn penyanyi la sengal

23. Vain?
~ erm...

24. With glasses?
~ sukehati anda la..

25. With braces?
~ pun skehati anda..

26. Shy type?
~ malu pd tmptnye la..

27. Rebel or good boy/girl?
~ aku ske yg jahat sket..bkn nakal ok..jahat!phm?jahat..haha..aku pon xtau taste ape..ok what..bile org tnye..'eh2,gf sape tu?' 'jgn kaco..tu gf samseng tu'..haha..suke2..;p

28. Active or passive?
~ pasif?pegi dok umah.jgn bercinte ngn aku..haha

29. Tight or bomb?
~ apekah?

30. Singer or dancer?
~ singer..aku suke karoke :)

31. Stunner?
~ntah..

32. Hiphop?
~ ermm..ade yg ganas sket x?

33. Earrings?
~ sile blah dr idop aku..haha

34. Mr/Ms. count-my-ex-girlfriends-until-you-drop?
~ no hal..

35. Dimples?
~ ermm..ish!

36. Bookworm?
~ xpyh..tp pstikan tau isu2 semasa

37. Mr/Ms. love letter?
~ xpyh la..

38. Playful?
~ matured sket bleh?

39. Flirt?
~ haha..;p

40. Poem writer?
~ ish!

41. Serious?
~ some part..

42. Campus crush?
~ ermmmm...

43. Painter?
~ alah..xpyh la..

44. Religious?
~ sekurang2nya bleh bimbing aku..walopon ko smseng ko kene tau ni!;p

45. Someone who likes to tease people?
~ ...

46. Computer games geek? Or internet freak?
~ xpyh..sbb aku da dpt penyakot tu..xkan die pun kena jugak..xpyh

47. Speaks 20 languages?
~ perlu ke?

48. Loyal or faithful?
~ wajibul..

49. Good kisser
~ ermm..:)

50. Loves children??
~ kena la suke..!


haha..juz impian dan harapan.jodoh di tgn Nya.:)

Tuesday, 12 April 2011

kami sgt gangstar..haha

 mamaku yg cantik..

angah ku yg lawa..:)

alangku yg comel..:)

adikku yg cute!:)


syg korang sgt!

Saturday, 9 April 2011

antara nyawaku..

antara manusia yg aku plg syg kat dlm dunia ni..

Shahiezatul Asyiekeen Bt Shamsor
bwh jaja 4 tahun..
now bru dpt result spm..
9 A's!
sape2 dpt adik cenggini punye pandai pun msti bgge kan?:)
harapan keluarga..
telah menjanjikan jaja Alphard kalo die bjaya jd doctor
dgn syarat anak kena lebih 11 org..
gile!
haha..

Shafiedatul Natasha Bt Shamsor
nak amek pmr tahun ni..
tp xmcm nak amek pekse..
plg pelik dlm kami berempat..
ade gitar..
tp xreti main lg..
haha..xde sape nak ajo.;p
suke melawo.
(pdhal empat2 suke mlawo..;p)
sgt9 kasar..;p

Syafaatul Udzma Bt Shamsor
ni amek upsr tahun ni
sgt2 byk main..
mnje gilak!
xleh usik sket..
plg lembut hati..
plg sronok ajak bertekak..haha
comel kot!
syg jema!=)


sayang adik2 ku ketat2 xnak lepas sgt2
=)