Saturday, 18 June 2011

from 10 to 10 part 1

assalamualaikum..

entry ja kali ni tercetus selepas membaca entry kawan ja..hehe..thnx CM aka nuryllasmahoney.blogspot.com..:)
entry yg tak berat.bercerita mengenai diri.i like 14juta kali.hehe..

actually..nak wat entry ni mlm semalam..tp Maharaja Lawak plak..hehe..:)

so..jom kita trus ke topic..

LOVE&LIKE
1. Family..ja rase sume org akan syg family sendri kan..cmtu la ja..syg sgt2..trutama adik2 ja..sumpah..Angah,even dia tersgt lah emosional,tp dia best!pandai.seorang adik yg boleh buat semua family bangga.dia sporting.fhm ja.thnx angah untuk apa yg kamu dah wat kat family termasuk cover2 along.eheh...Alang,dia ni pelik!org gelak dia tak gelak.bila org tak gelak,tak tau cane dia boleh gelak.dia mengingatkan ja masa ja baru2 nak up.sebijik cam dia..dia ni pun best..sbb style kami sama.hehe..thnx sbb slalu jugak cover2 along..Adik,ish..si gedik ni..best doe gadoh ngn dia sbb last2 dia yg nangis..haha..dia sgt funny dan byk ckp..thats why la rasia apa pun jgn gtau dia..haha..Mama,very2 sporting mum!syg mama sgt..tp lately ni kuat membebel la..adeh..hehe..Ibu..syg ibu jugak..perempuan terbaik didunia yg ja penah jumpa..yg ni MahaLeter..haha..Ayah..sporting!suka sgt kalo dpt kutuk ayah depan2..haha..rindu nak tgk muke ayah terkulat2!;p....i love u guys!smpai hujung nyawa..:)


2. Fashion.oh damn.sgt2 suka fashion!kalau boleh akan cuba sedaya upaya jd uptodate about fashion.duit takde pun tak pe.haha.teruk gila!tp as long as tak lebih2 fashion cm lady gagap tu kira ok la kan..talk about fashion..sekarang ni ja dah mula bertudung..Alhamdulillah..bertudung bkn sbb fashion,tp ikhlas..tp ja bertudung ikot fashion la kot..hehe..korang fhm tak ni?haha.;p..doa2kan semoga imej tu kekal..:)



3. Gadget.ha..ni gila suka jugak ni.kalau la ja banyak duit,mmg setiap gadget baru yang kluar tiap2 minggu,mmg ja grab..tp memandangkan duit sepoi2 bahasa..so ada lebih baik ja beli shawl or blouse je..haha..;p..

4. Duit + Shopping.kalo tak de duit cane nak shopping kan?haha.tp masalah nya ja ni jarang2 berduit..haha..so selalu tgk2 cuci mata je la..mama penah ckp 'kamu ni along,gaji 3k pun belom tentu ckup kalo ikotkan sgt nafsu shopping tu'..errr..haha..yg no 4 ni act merangkumi yg no 2 ngn no 3 la kirenye..:)



5. Lelaki.ai..tak kan nak suka perempuan plak.hehe..bercerita pasal lelaki idaman (ececey.idaman la konon..haha) mesti la ja suka yg caring..ja rasa sume perempuan mmg nak kan yg ni..ja suka lelaki yg tak selfish,tolarate..suka yg boleh berdikari..tak kesah la kerja apa pun tp yg penting tau planning masa depan untuk anak bini..atleast ada effort..xpyh hensem,tp sedap mata ja memandang,yg penting kemas..boleh terima ja dan family seadanya..sensitive bout my feeling..suka yg ganas2 sikit n ada sense of humor..suka yg bkn sahaja jadi teman hidup,tp dia lah abang,dia lah adik, dia lah ayah, dia lah kawan,dia lah musuh,dia lah everything..(pssttt..amad amir bleh ??:p)

6. Driver&Rider.suka!tak tahu la kenapa..mungkin dah terbiasa jadi driver family..yg menjadi masalahnya..ja selalu drive@ride  dgn keadaan yg laju..ya mmg tak laju mana..tp laju la jugak..haha..nasib baik moto ngn keta ja tak power je..kalau power..mmg dah terlibat dgn lumba haram dah..haha..boleh camtu?:p



7. Makan.haha..wajibul..sehari tak dapat nasik..trasa bkn jaja dalam diri.heh.;p.makan plak ja tersgt la suka fast food!tu pasal la ngko tu gemok jaja oi...!haha..biarlah..selagi hidup la nak mkn kan?;p..na ku suka anything yg flavour nya chocolate..bkn chocolate tau..flavour nye yg chocolate..cm aiskrim choc,hot chocolate..ha..cm tu la..:)..



8. Makeup.dah di ajar dari kecik bermekap oleh ayah..smpai la ni suka..tp ja tak penah la mekap yg heavy2..bkn artis pon..haha..juz bedak,eyeliner,blusher.siap!:)..mmg kena bermekap sbb muka pucat lesi kalo xmekap..kurang darah..


9. Bersih.ni sgt penting.ya..mungkin ja pemalas..haha..tp ja bukan pengotor..:)



10. Photography..:)





No comments:

Post a Comment